Kolejny „Krok Naprzód” jest w dystrybucji

Czwarty numer naszej gazetki pt. „Krok Naprzód” trafił do dystrybucji. Można go bezpłatnie otrzymać w urzędach miast i gmin, w niektórych sklepach oraz w Sanktuarium Matki Bożej Pojednania w Hodyszewie. Jego wydawcą jest Fundacja Pojednanie.

Czwarty numer składa się w większości z dwóch wywiadów. W jednym z nich terapeutka Marzena Trzaska, omawia m.in. problemy małżonków i rodzin, wyjaśnia na czym polega terapia małżeńska i czy jest ona skuteczna. Drugą rozmowę przeprowadzono z psychoterapeutą Radosławem Sokołowskim. Rozmówca charakteryzuje prowadzone przez siebie warsztaty Dorosłych Dzieci Alkoholików (DDA). – Nie każdą osobę, w której domu był spożywany alkohol, określa się DDA – zaznacza psychoterapeuta i dodaje: – Część osób, które stykały się ze spożywaniem alkoholu w swoim domu rodzinnym, a obecnie wiodą szczęśliwe życie, terapii nie potrzebują.

Ponadto w gazetce zamieszczono artykuł o kolejnej, udanej zbiórce złomu, tym razem przeprowadzonej w gminie Brańsk. Na ostatniej stronie gazetki znalazły się dwie wypowiedzi osób (Przemysława Janiszewskiego z Łodzi, Alfredy Zawadzkiej z Topczewa), którzy mówią dlaczego warto wspierać finansowo Fundację Pojednanie.

Zapraszamy do lektury naszej gazetki.

Zawartość tego numeru można przeczytać na naszej stronie internetowej w zakładce Media – Krok Naprzód.